Ga naar hoofdinhoud

Daar gaan we dan!

THERE WE GO!!  

Oké, de billen zijn nu bloot… figuurlijk dan…. vanaf nu zal ik het niet meer over “wij” hebben, maar over mezelf binnen Incosi Collections. Want duh…..! Dat bén ik ook. Het is mijn creatie, schepping, mijn werk. En of je het leuk of goed vindt om te lezen of niet, ik ben er trots op.

Maar het is ook wel eng. Eng om je persoonlijk bloot te stellen aan een stukje voor stukje groeiend aantal mensen. Vooral als je bedenkt dat ik mij de afgelopen jaren zelfs een beetje verstopt heb!! De redenen hiervoor zul je misschien nog in komende blogs lezen. Ik kan me nu dus niet meer verschuilen achter een mooie bedrijfsnaam……

Ik was natuurlijk al verantwoordelijk voor alle inhoud, uitlatingen, uiterlijk en uitvoering van heel Incosi, maar nu staat daar een levensecht creatief ondernemend wezen achter!

The beginning….

Begin 2016 ben ik met Incosi begonnen. Wat met een klein idee begon is uitgegroeid tot een mega passie. Al jaren was ik al bezig met interieur, in de breedste zin van het woord. Ik gaf mijn maaksels weg aan familie en vrienden omdat ze het mooi vonden of simpelweg omdat mijn huisje een beetje vol werd. Ga nou niet denken dat ik een messy ben, zo erg was het gelukkig niet. Van kinds af aan was ik op mijn eigen 7 m2 grote kinderkamertje wekelijks aan het schuiven met mijn meubeltjes. Nou ja, voor zover dat mogelijk was met nog maar 1.5 m2 meter vrije ruimte!

Moving on….Op reis

Als volwassene begon ik ooit met huren, daarna kopen met renoveren/verbouwen en ben ik uiteindelijk 16 keer verhuisd naar steeds een ander onderkomen. Een zoekende ziel die steeds aan het bouwen was, zowel letterlijk als figuurlijk en op vele fronten. Nu vraag je je misschien af waarom 16 keer? Studie, werk, relatie, geen relatie meer of omdat het zich toevallig zo aandiende. Gelukkig hield ik altijd (en nog steeds) van het ontdekken van mogelijkheden in ruimtes, plannen smeden, de slapeloze nachten omdat mijn hoofd overstroomde van alle nieuwe ideeën en de fysieke klachten die bij het uitvoeren van verbouwingen hoort. Een nieuw “thuis” was dan vaak een pleister op mijn verwondde zielletje….

Je wordt er wel flexibel van, van dat verhuizen. Waar anderen er vaak maanden tegenop zien, weet ik dat ik in 3 dagen eigenlijk mijn boeltje ingepakt kan hebben. Alle 30 kuub…. inclusief 3 katten. Maar verhuizen is niet alleen leuk, het is ook stress, aanpakken, regelen, doorzetten, chaotisch en je schuldig voelen t.o.v. de helpers…. En ik heb vaak hulp gehad van familie en vrienden, maar merk dat ik het steeds moeilijker vind (en het ook wordt) ze om hulp te vragen. Vooral na zo vaak…. Ten eerste wil ik van niemand afhankelijk zijn, maar ik wil vooral niet dat anderen teveel belast worden met mijn ideeën en plannen. De volgende keer zal ik dus koste wat kost een verhuisbedrijf inschakelen! Hoeven onze ouder wordende ruggen niet meer zo te lijden…. beloofd (oei… staat nu zwart op wit…)

Home is…

Als ik nu mensen thuis (lees: mijn laatst gekozen onderkomen) ontvang, heet ik ze welkom in Incosi’s (oeps! MIJN) www. En omdat ik de ultieme personificatie van Incosi ben zeg ik: “Welkom in mijn winkel, werkplaats en woonkamer!” Snap je hem nog? Hoezo gevalletje persoonsverwisseling, identificering en vereenzelviging!!!!

Ja ik weet, het www heb ik ook al eens omschreven als mijn wereldse woon webwinkel…. komt op hetzelfde neer.

The first step 

Ene meneer Berners-Lee zette de eerste www naam opties in 1989 op een rijtje: “Alternatives I considered were ‘Mine of information’ (‘Moi’, c’est un peu egoiste) and ‘The Information Mine’ (‘Tim , even more egocentric!), and ‘Information Mesh’ (too like ‘Mess’ though its ability to describe a mess was a requirement!)”, maar het werd het nu zo bekende WorldWideWeb!

Ik zie wel ergens de egocentrische parallellen tussen meneer Berners-Lee en mezelf. Jij ook? Zijn www had eerst ook betrekking op hemzelf!!! Maar deze meneer (voor zijn verdienste nu ook terecht tot ridder geslagen!) heeft er zeker geen “mess” van gemaakt, in tegenstelling tot hoe ík af en toe door schade en schande en met veel vallen en opstaan verder ben gekomen…… Dankzij hem lees je dit nu! Dankzij het www (in welke vorm je het nu ook wilt zien, lezen of interpreteren) kan ik mijn uitlatingen, creatieve uitspattingen en activiteiten op dit wereldwijde platform weergeven.

Up and ready! Romantiek thuis

“Met de billen bloot” betekent voor mij dat mijn werkzaamheden als “Incosi” echter niet meer in de anonimiteit zullen plaatsvinden…… stukje voor stukje zal ik mijn eigen schepping (mijn werk, creativiteit, Incosi) weer van “mij” gaan maken….

Keep tuned in, there’s more to come!

Liefs, Janneke a.k.a Incosi

 

Related News

UItklapbare tafel

Oud wordt nieuw, upcycling van een slijpsteenonderstel

Houtbewerken

Voorjaars crea-kriebels!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

dertien − 2 =