Ga naar hoofdinhoud
Stress eyes

De waarheid!

aan de computer

Wie mij een beetje kent, weet dat ik de afgelopen jaren enorme (mentale) sprongen heb gemaakt. In 2014 mijn eerste bedrijf gestart (niet meer zo actief nu) en door het gemis aan creatieve uitspattingen in 2016 met Incosi Collections gestart. En wat je toch allemaal moet weten om hier een béétje succesvol in te worden!!!!! Pffff…..

Je start met een idee, dan een bedrijfsplan; daar ga je zuchtend en kreunend doorheen. Dan volgt een website. Maar met enkel zo’n pagina de lucht in gooien ben je er niet! Teksten en afbeeldingen, die vullen het wel een beetje. Maar….. hoé zijn die teksten en afbeeldingen! Ze moeten relevant, pakkend, niet te lang of te kort, te groot of te klein zijn. Niet te zwaar en toch ook op je emoties inspelen! Dan hoort daar nog Google met alle toepassingen bij en natuurlijk alle social media met haar regeltjes.

Je inhoud moet interessant zijn en ook nog voorzien zijn van tekst waarin woorden voorkomen waar mensen ook op zoeken…. je website moet snel te laden zijn en schaalbaar op het medium waar het op tentoongesteld wordt. Daarnaast zijn er ook nog richtlijnen over hoe vaak en hoeveel te plaatst en hoeveel er naar en vanaf je website gelinkt wordt vanaf andere www-adresjes. Kortom, als dit een recept zou zijn, dan weet ik niet of het nu de ultieme maaltijd of een potentiële voedselvergiftiging zou zijn…..

Hopeloze duizendpoot

Dankzij deze processen heb ik mij op ontzettend veel gebieden kunnen ontwikkelen. Marketing, public relations, webdesign, fotobewerking, search engine optimalisation, copywriting, administratie en boekhouding, inkoop en verkoop. Dat wil nou niet zeggen dat ik daar een expert in ben, integendeel! Maar met een dosis pragmatiek, uit nood geboren nieuwsgierigheid en gezond verstand kom je al een heel eind.

Zo heb ik ook mijn verschillende grote (huis)verbouwingen gedaan; wat je niet kunt, kun je leren. Maak je er dan alsnog een potje van, dan kun je altijd alsnog professionele hulptroepen inschakelen.

Maar wat als je de touwtjes allemaal zelf in handen wilt houden? Uit trots, schaamte of bescheidenheid……. Waar en bij wie vraag je om hulp en wat is je dat waard? Veel mensen veronderstellen dat een bedrijf vaak een bodemloze financiële bron heeft. De waarheid is dat meestal de eerste 3 jaar een rollercoast van (financiële en tactische) blunders en uitprobeersels is….. ondanks alle webinars en Google-antwoorden. En, zoals ik al in een eerdere blog aangaf, zien anderen je bedrijf vaak anders (groter?!) dan wat het eigenlijk is…. Misschien ligt daar ook wel het antwoord waarom er eerder spullen van bedrijven kapot gemaakt wordt of daar ingebroken wordt dan bij particulieren? Het is anoniemer…… Alhoewel beiden natuurlijk “not done” is….

Uit de keukenkast

Het rare is dat, sinds ik met Incosi “uit de kast” ben (ik denk dat het zo een beetje voelt als je je als je ware IK presenteert i.p.v. je achter een bedrijfsnaam/iemand anders te verschuilen), ik merk dat ik als persoon makkelijker om hulp vraag dan als bedrijf. Niet voor niets dat een van de krachtigste marketingtools de persoonlijkheid is. “Maak je website persoonlijk! Laat zien wie er achter dat logo zit! Stel je kwetsbaar op!”….. zijn enkele waardevolle tips van succesvolle marketeers.

En zolang je geen geldboompje in je tuin hebt staan om tonnen in je bedrijf mee te investeren, kun je eigenlijk ook niet anders…. merk ik nu, vind ik nu, voel ik nu….. niet voor niets dat foto’s met mensen er op het beter doen in www-land dan foto’s met voorwerpen. Er is nog altijd meer interesse, interactie en identificatie met mensen dan met voorwerpen…..

Vergelijk het maar met iemand die naar de buitenwereld doet alsof geld geen probleem is, de look en talk van een miljonair heeft, maar uiteindelijk in een leeg, kaal huis met alleen water en brood thuiskomt. Hoe populair deze persoon ook mag lijken, uiteindelijk is hij erg eenzaam en maakt hij het steeds moeilijker voor zichzelf omdat deze façade hem weerhoudt om hulp te vragen.

Maar dit proces van “jezelf laten zien” gaat nog niet zo makkelijk!Het is bijna als afkicken, wat je ook stukje voor stukje moet doen. In mijn blog lukt het me nu aardig dacht ik, maar op andere media is het een echte omstelling in mindset en opstelling. Moeilijk om uit een bepaalde comfort zone te komen, ook al weet je dat deze houding eigenlijk niet zo goed voor je is.

Ik vind het bijvoorbeeld nog steeds moeilijk om te zeggen dat ik nog steeds in de WIA zit en probeer van hieruit wat moois op te bouwen…. en terwijl ik dit nu zwart op wit zet, voel ik toch een lichtelijke trots en overwinning…… grote tegenstrijdigheid is dat je helemaal afgekeurd bent maar je helemaal kapot werkt om je droom waar te maken. Je lust wordt hiermee stiekempjes een last. Vanavond maar weer een lang warm bad…..

De stoute schoenen aantrekken

Dingen die je maakt, schrijft of doet  zijn altijd een afspiegeling van jezelf. Tenminste, zo ervaar ik het…. dus als mijn “pen” je aanspreekt, de manier waarop ik je door dit blog een kijkje in mijn leven geef, dan spreekt mijn webshop met “haar” artikelen je misschien ook aan! Je zou me enorm helpen en mij een groot plezier doen door artikelen in mijn digitale winkel te delen op social media, of een Like te geven op mijn Facebook bedrijfspagina! En ken je misschien anderen die dit ook leuk zouden vinden? Maak ze attent hierop door ze ook uit te nodigen…..

Met bovenstaande voorzichtige oproep trek ik mijn stoute gympen aan…. kan ik gelijk testen of de adviezen van de marketeers inderdaad kloppen, maar ook of de stelling dat “mensen op internet tegenwoordig nog maar een aandachtsspanne van 2 seconde hebben” en ik inderdaad weer te lang van stof ben…..

Related News

UItklapbare tafel

Oud wordt nieuw, upcycling van een slijpsteenonderstel

Interieur accessoire Hand in beton-look

Je interieur veranderen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

10 − negen =