Ga naar hoofdinhoud

Wijs meisje

Frequently asked questions (FAQ)

Onderstaand de meest gestelde vragen aan Incosi Collections.

Staat jouw vraag er niet bij? Mail ons dan via het contactformulier.

1. Kunnen jullie ook meubels met andere afmetingen leveren?
Natuurlijk! Vind je een ontwerp in de Incosi Collectie mooi, maar wil je het in een andere afmeting, neem dan even contact op en bespreek je wensen. Tegen een kleine meerprijs kunnen we van het originele ontwerp afwijken. De eigen plaids van Incosi kunnen desgewenst kleiner, groter helaas niet. Is je keuze gevallen op de tafellopers? Deze kunnen gemaakt worden tot maximaal 25 meter! Wil je een afwijkende maat dan 2 of 3 meter, neem dan even contact met ons op. Voor € 9,- per meter excl. verzendkosten kunnen we een tafelloper op maat maken.

2. Waar halen jullie alle items vandaan?
De tafels en plaids worden zelf ontworpen en geproduceerd. Stoelen komen via verschillende kanalen bij Incosi, waarna ze liefdevol opgeknapt worden en weer een nieuw thuis zoeken. Artikelen van Collectione, Pole to Pole en Kick Collection, alsmede stoelen van Cast Magnolia worden rechtstreeks via hen verzonden. De woonaccessoires worden ingekocht bij de meest trendy groothandels op interieurgebied. De unieke vondsten komen op de meest rare manieren bij Incosi. Via mond op mond reclame, rommelmarkten, veilingen of particulier aanbod. We kijken naar de bijzonderheid van de vondsten (ze moeten redelijk uniek zijn!!) en laten het vaak taxeren bij een erkend taxateur, om meer over de achtergrond en waarde te leren.

3. Wat is jullie levertijd?
Wij streven ernaar om bestellingen binnen 3 dagen bij je in huis te hebben. Als je je bestelling vòòr 16.00 uur doet, doen we er alles aan om het diezelfde dag (op werkdagen) te verzenden. Grote meubels (lees: de tafels en zuilen) die gemaakt moeten worden komen binnen 3 weken naar je toe. Een aantal woonaccessoires worden rechtstreeks vanuit de leverancier verzonden; op hun levertijd hebben wij geen invloed, maar ook zij leveren snel! Houd 5 tot 7 werkdagen aan. Mocht het onverhoopt langer duren dan houden we je op de hoogte.

4. Wat zijn de verzendkosten?
Wij verzenden met Post NL, Hermes en soms DHL. Grote meubels worden verzonden door een lokale transporteur.
Brievenbuspakket binnen Nederland: € 3,95
Pakket binnen Nederland: € 6,95
Pakket binnen Nederland met extra voorwaarden (verzekerd, extra groot) max € 8,- extra
Transportbedrijf TransMission: max. € 50,-

Pakketten buiten Nederland: € 9,50

De producten zijn geselecteerd op grootte en gewicht. Afhankelijk daarvan wordt het verzonden als brievenbuspost, pakketpost of goederentransport.

Wij proberen de verzendkosten zo laag mogelijk te houden zodat je des te meer plezier hebt met je aankoop. Daarom maken wij gebruik van verschillende verzendmethodes, passend bij het product en jouw gemak. Mocht je in de buurt wonen en heb je iets besteld, dan is het soms zelfs goedkoper om deze op te halen. Neem hiertoe even contact op en we prikken een gunstige dag en tijdstip.

5. Krijg ik altijd een bevestiging als ik mijn order plaats?
Ja, je ontvangt een bevestiging van bestelling en verzending op het e-mailadres dat je hebt opgegeven.

6. Ik heb per ongeluk een verkeerd product besteld, kan ik dit nog wijzigen/annuleren?
Natuurlijk! Doe dit wel zo snel mogelijk. Je kunt een mailtje sturen naar info@incosi.com om een product te annuleren of te wijzigen.

7.  Hoe stuur ik een artikel retour?
Ben je niet helemaal tevreden en wil je een artikel ruilen of retourneren? Geen enkel probleem! Binnen 14 dagen ná ontvangst van de bestelling kun je de artikelen zonder problemen terugsturen. Kijk voor meer informatie even op de webshop onderaan de pagina bij “verzenden en retourneren”.

Houd bij het terugsturen rekening met het volgende:

  • Zorg dat je je retourzending binnen 14 dagen ná ontvangst van je bestelling terug stuurt;
  • De artikelen moeten in de originele staat teruggestuurd worden. Zorg er ook voor dat het geheel goed verpakt is zodat het niet kan beschadigen tijdens het transport.
  • De kosten voor het terugsturen zijn voor je eigen rekening.

De retour gestuurde artikelen worden niet teruggenomen indien ze gewassen zijn, ze beschadigd zijn en/of je zelf getracht hebt een schade te herstellen.

Retouradres:
Incosi Collections
Van Goghstraat 19
5991 GS Baarlo (L.)
Je retour wordt na ontvangst van je pakket, per e-mail bevestigd. Terug te storten bedragen worden zo snel mogelijk (doorgaans binnen 3 werkdagen na ontvangst van de retourzending), maar uiterlijk binnen 7 werkdagen naar je teruggestort.

8.  Kan ik ook per telefoon of e-mail bestellen?
Nee, je kunt alleen in onze webshop bestellen. Indien je vragen hebt over online bestellen of specifieke vragen over een product, kun je wel een mailtje sturen (info@incosi.com) en wij nemen contact met je op.

9. Ik kan een product niet meer online vinden, is het dan uitverkocht?
Ja. Zodra een artikel niet meer online staat is het uitverkocht. Sommige artikelen komen echter weer op voorraad. Informeer hier dan even naar via het contactformulier of stuur een e-mail naar info@incosi.com.

Incosi Collections doet haar best om een afwisselend selectief assortiment aan te bieden waardoor er vaak slechts enkele (of unieke eenmalige) producten voorradig zijn.