Ga naar hoofdinhoud
Cambiamento

Perfectie, een nieuw begin en de verandering

De afgelopen weken stonden in het teken van DE kandelaar. En nu is hij er, de Grandioso! Het is een lang en soms frustrerend proces geweest, maar uiteindelijk is het dat allemaal dubbel en dwars waard geweest. Maar het is ook nieuw begin, een begin van iets heel moois!

Vanaf de eerste hersenspinsels, het schetsen, bedenken hoe ik het modulair kon maken, het zoeken naar een geschikte partij voor de productie, tot de dozen en de benaming; het was lang, leuk en creatief. Het heeft geresulteerd in 3 modulaire kandelaars in ook nog eens 3 verschillende afwerkingen! 

Verkrijgbaar in blank staal, roest en mat zwart. De Perfetto, een kandelaar met 2 armen en 7 kaarsenhouders, bestaande uit in totaal 9 onderdelen. De Tredici, een kandelaar met 4 armen en 13 kaarsenhouders, bestaande uit in totaal 16 onderdelen, en tot slot de Cambiamento, een combinatie en het veranderen van Perfetto in Tredici en andersom, bestaande uit 17 onderdelen waarbij je kunt kiezen of je ene of de andere op tafel zet.

De Grandioso is afgeleid van een Menorah (een Joodse kandelaar met 7 kaarsen) die een moderne twist heeft gekregen door de vorm te styleren en gebruik te maken van laser gesneden plaatstaal.

 

Het cijfer 7 heeft een bijzondere betekenis en daarom heeft de menorah zeven armen. Elke ochtend en elke avond werden de zeven lichten van de tempelkandelaar aangestoken. Daarbij ging het niet om het verlichten van de tempel, het ging om de betekenis van het cijfer zeven. Omdat 7 voor perfectie in vorm en actie staat, is een week van 7 dagen een perfecte tijdseenheid. In ruimte zien we de 7 terug in de davidster met zijn de zes hoeken die naar alle richtingen wijzen. De 7e plek is dan het midden, het centrale punt waar wij ons bevinden in tijd en ruimte. Kortom, de zeven is een perfecte eenheid, het eindproduct van creativiteit en gedachte. Perfetto!

Dertien is een nummer van transformatie. Het staat ook voor het einde van een cyclus en een nieuw begin. De Tredici wederom kan worden getransformeerd in de Perfetto en andersom, oftewel de Cambiamento (verandering)!

(Voor desktop-view: En heb je het al gemerkt? De Grandioso-video blijft zich in een cyclus afspelen; na iedere einde begint hij weer….)

Het zelf in elkaar zetten van je eigen kandelaar wordt een interactieve beleving! Bepaal zelf welke kandelaar bij je past, zowel in plaats als bij de gebeurtenis waarbij hij mag pronken, met 7 of 13 kaarsen. Deze kandelaar wordt geleverd in een opbergdoos met duidelijke handleiding in 3 verschillende talen. Vanaf 1 juli verkrijgbaar bij Incosi Collections in blank staal, roest en mat zwart.

Related News

Houten bord met tekst "lovelicious!"

Met de billen bloot

UItklapbare tafel

Oud wordt nieuw, upcycling van een slijpsteenonderstel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12 − 9 =