Ga naar hoofdinhoud

De landelijke stijl

De landelijke stijl is een stijl met karakter. Meubels en woonaccessoires met geschiedenis staan in deze woonstijl.

Landelijke meubels en accessoires hebben vaak een rustige uitstraling, zijn gemaakt van natuurlijke materialen en hebben aardse kleuren. Rust, zacht, gezellig en toch een tikkie stoer! Er wordt veel gebruikgemaakt van hout, bloemen en planten zoals kransen en meubels die al heel wat jaartjes meegaan maar nog steeds mooi zijn.

Landelijke stijl krans

 

Tegenwoordig zie je ook steeds meer verweerde meubelen en accessoires uit India die de stoere landelijke stijl een bohemian twist geven. Of vachten en manden, ook meestal uit Azië afkomstig.

Of je nu voor brocante, klassiek of stoer landelijk gaat, zolang je persoonlijke elementen gebruikt die echt betekenis hebben, maak je het echt van jou. Groepeer kleine accessoires en maak gebruik van enkele statement stukken!

Landelijk brocante chique
landelijke stijl boerderij

Bij de landelijke woonstijl wordt vaak gekeken naar het franse platteland, en heel veel meubels zijn dan ook van antieke of brocante vondsten of geïnspireerd daarop. Een eenvoudige levensstijl met veel warmte en gezelligheid, maar wel met het comfort van nu.

Bij het gevoel van rust en ruimte hoort ook een natuurlijk materiaalgebruik, zoals hout, steen en kalk. Dit is terug te zien in de meubels en vloeren, maar ook in de rustiek gemaakte muren met bijvoorbeeld kalkverf. Maar ook de whitewash is terug te leiden naar het vroegere landleven. De meubels werden met kalk geverfd om houtrot tegen te gaan. Ook was het antibacterieel erg nuttig!

Landelijk interieur keuken
Kroonluchter van kralen Casimira-60-cm-naturel
Rieten kist met deksel 'Hampton Hill' white finish
Landelijke hanglamp Millstone