Ga naar hoofdinhoud

Li, la, la linnen!

Vanaf de start van Incosi Collections wist ik dat ik leuke dingen ging doen, maar dat ze zo leuk zijn!!

Voorop stond dat ik alleen producten wilde aanbieden die van hoge kwaliteit zijn, puur als het kan. Ik ben altijd al redelijk tactiel aangelegd, dus voel ik altijd aan materialen. De structuur moet goed voelbaar zijn en de eigenschappen als hard, zacht, ruw, moeten kenmerkend zijn voor het producten. Zo kan ik het nooit laten om stoffen te voelen. Als ik op een markt loop gaat mijn hand altijd even over de balen stoffen, knijp ik er stiekem in en geniet ik van de zachtheid, dikte of juist de fragiliteit van het materiaal. Hoog op mijn verlanglijstje stond dan ook linnen! Je hebt het in zo vele soorten en toepassingen, dat mijn hart dan ook een sprongetje (of twintig!) maakte na mijn succesvolle bespreking met Libeco. Ter plekke alle stalen “gevoeld”, bekroop me dan ook een beetje een verliefd gevoel…… Tja… En dan zaken doen!

images (3) Libeco is een van de oudste en bekendste linnenproducenten van Europa. De oudste gegevens over Libeco dateren van 1864. In die tijd was het bedrijf een opslagplaats. Wevers leverden er hun linnen dat ze thuis weefden. Op karren vonden de stoffen hun weg naar Kortrijk, waar ze geverfd werden en verkocht. Rond 1904 installeerde Libeco zijn eerste mechanische weefgetouwen en nog voor de Eerste Wereldoorlog telde de fabriek al 140 weefgetouwen. De productie richtte zich vooral op fijne stoffen in zuiver linnen en halflinnen voor beddenlakens en tafellakens. Een groot deel van de productie werd geëxporteerd, vooral naar Zuid-Amerika. Met de Tweede Wereldoorlog brak een moeilijke periode aan voor het bedrijf. In de jaren zestig besloten de aandeelhouders over een ambitieus investeringsplan dat de onderneming zou uitbouwen waardoor het een leidinggevende positie verwierf op de Belgische linnenmarkt.  Lagae Linens werd in 1858 opgericht in Kortrijk en produceerde vooral fijne batist en zakdoeken. Op 2 juni 1997 fuseerde Leage Linens met Libeco tot één bedrijf onder de naam Libeco·Lagae. Daarna volgde Libeco Home, dat zich tussen 1864 en 1950 vooral richtte op de productie van zakdoeken, tafellinnen, bedlinnen en handdoeken en sinds 1980 promootte het de “linen lifestyle”.

Libeco stoffen

Libeco Home Stores NV werd in 1986 opgericht onder de naam “The Linen House”. In Brugge werd een eerste pilotwinkel geopend. Later volgden nog verschillende winkels en werd het concept “linen-lifestyle” verder ontwikkeld. Tot slot ontstond Libeco.Lagae Inc, dat in 1993 werd opgericht in New York. Oorspronkelijk was het een verkoopkantoor in kledingstoffen. In 1997 werd Hamilton Adams overgenomen, een bedrijf gespecialiseerd in decoratiestoffen.

Als je deze mooie geschiedenis leest, kun je je ook voorstellen hoe trots ik ben om met deze kanjers uit Linnenland samen te mogen werken! Super kwaliteit, geweldige kleuren, mooie producten zijn de eerste kenmerken als ik aan Libeco denk. Natuurlijk hangt er aan al dit moois ook een prijskaartje, maar het is het dubbel en dwars waard, en je hebt er jarenlang plezier van! Groot voordeel is dat linnen meestal alleen maar mooier wordt als het ouder wordt. Ik heb zelf nog linnen stoffen die minstens 40 jaar oud zijn, maar ze zien er uit alsof ik ze gisteren pas heb gekocht.

In de webshop onder “Loves linen” kun je hun producten bewonderen. Jammer dat je op internet de stoffen niet kunt voelen, maar geloof me, ze zijn heerlijk! Er is natuurlijk bedlinnen, tafel- en keukenlinnen, linnen woonaccessoires, zoals vloerkleden, kussenhoezen en plaids en linnen kleding! En binnenkort nog meer linnen artikelen in de webshop…..

[wds id=”2″]

 

Ook de duurzaamheid speelt een grote rol, zowel bij Libeco als ook bij mij. Libeco bezit dan ook een hele batterij labels en keurmerken en voldoet aan allerlei standaards met de mooiste namen. Hier een kleine opsomming: 100% biologisch afbreekbaar en recycleerbaar, Europese REACH-standaard, biologisch linnen, Gots-label, C2C Certified Silver Label, enz, enz…… het lijken de Oscars wel, maar welverdiend!!

Related News

Engeltje

Hoge high’s en diepe low’s…..

Houtbewerken

Voorjaars crea-kriebels!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × een =