Ga naar hoofdinhoud
Houten bord met tekst "lovelicious!"

Met de billen bloot

Incosi bestaat 1 jaar…. hoera!

Maar in dit jaar is er zover gebeurd…. ontzettend veel geleerd, op verschrikkelijk veel vlakken. Ook door vallen en opstaan, en des te trotser ben je dan dat je nog steeds staat!

Het heeft me veel inzicht over e-commerce gegeven, maar ook over mezelf. Vorig jaar is een leuke ingeving uitgegroeid tot een passie… die veel tijd, geld en energie kost. Maar oh wat is het leuk!! De afgelopen weken heeft het me toch heel wat kopzorgen gekost. Je bedenkt hoe het is ontstaan, ontwikkeld en nog steeds groeit… en welke kant het uitgaat!

Het rare is dat ik vanaf het begin heb gezegd dat ik anders dan de andere shops zou willen zijn. Authentiek en persoonlijk, anders dan de standaard…. En dat is het ook wel een beetje, alleen al omdat ik ieder jaar eigen artikelen op de markt breng, ontstaan uit mijn hersenspinsels en ideeën.

Maar voor de rest?? Zodra je met zoiets begint heb je toch met veel dingen te maken die “iedereen” moet hebben. Van artikelen (waar er heullllll veel van zijn!) verzendmethodes, betaalmethodes tot algemene voorwaarden en social media die alle concullega ook hebben……

Je begint klein en groeit. Voelt je gevleid als je benaderd wordt door andere bedrijven en gevraagd wordt naar degene die beslissingsbevoegd is of een brief krijgt gericht “Aan de directie”. Of als er gesproken wordt in de meervoudsvorm. “Wie is bij jullie verantwoordelijk voor….”? Of: “Hoe groot is jullie bedrijf?” en “Wie bij jullie kan mij helpen met…?”

Eh… dan klink je toch wel een beetje groot toch? In ieder geval groter dan een eenpittertje eigenlijk is….

Aan de andere kant krijg je in je kennissenkring de vraag: “Hoe loopt je bedrijfje” of nog erger… “Hoe gaat het met je winkeltje?” (sorry, don’t take it personal…)

Mijn bedrijfje? Winkeltje??? Ik ben verd%*^#> niet bezig met een leuke hobby!!! Ik ben met passie en groeiend verstand met hele serieus leuke zaken bezig! In de breedste zin van het woord!

Kijk eens wat vaker in de spiegel!

En of het nu bescheidenheid is, onzekerheid, verlegenheid, een licht calvinistische inslag of een dosis bagatelliserend vermogen dat je trotsheid en juiste profilering indamt… ook ík ben vervallen in de anonieme en onpersoonlijke WIJ.

Maar Incosi Collections is niet echt een wij, alhoewel ik wel regelmatig hulp krijg van vrienden of familie en hen ook als een stukje Incosi beschouw…. ik ben er nog steeds niet uit of Incosi een bedrijfsnaam, merknaam, een alter ego of ander soort persoonlijkheid is waar ik mijn energie, creativiteit, passie en verlangens in heb gestopt. En wat zie ik daar nu in terug??

Misschien heb je het een beetje gemerkt als je Incosi op social media een beetje hebt gevolgd; het is een beetje minder geworden. En als je niet volgens de opgedrongen regels je social engagement naleeft dan ben je kort gezegd: de lul!!

Google de wereldmacht!

In tegenstelling tot onze medemens heeft Google geen boodschap aan bijvoorbeeld tijdgebrek of menselijke basisbehoeftes. Als webondernemer wordt je geacht 100% in die grote golf mee te gaan of te verzuipen.. je kunt niet even zeggen: “Dear mr Google, I’m not feeling so great. Could you please give me some slack?” Nee, je wordt zonder pardon van je met veel moeite opgebouwde positie gegooid. Op het moment dat je even een ademruimte nodig hebt (en iedereen maar roepen dat je gezondheid voorop staat) wordt je keihard gestraft omdat je even andere prioriteiten hebt (even uit de kreukels komen in een revalidatietraject). Dit heeft me echter radeloos, rusteloos en gefrustreerd gemaakt en nu nog zoek ik naar oplossingen om weer bij mr Google in de gratie te komen…… niet echt gezond bezig dus……

“Sorry Google, ik was druk bezig met m’n nieuwe website”

“Google, ik probeer m’n nieuwe website zo goed mogelijk voor u te maken”

“Google dank u voor de nieuwe info, ik zal er aan werken”

“Google, ik weet wat u wilt, maar snap niet helemaal hoe. Ik spreek wel 5 talen, maar geen computer….”

Google: “je bent te druk bezig geweest met Google waardoor je niet helemaal aan onze voorwaarden hebt voldaan. Ga terug naar af zodat je weer opnieuw kunt beginnen met bouwen en groeien….”

Eh… oké….pfff……

Dit stukje wordt binnenkort met veel passie vervolgd om de engagement niet te verliezen. Over “the other woman”, een nieuwe wet en andere zeeeer interessante zaken!

Volgens de wetten van social media ben ik al ver over het maximaal aantal tekens… maar… het roer gaat om, dus blijf erbij!

Met vriendelijke groet,

Afd. klantenservice, administratie, sectie pr & marketing, sales & development, inkoop, styling en directie,

Janneke

Incosi in balans

Related News

Logo Incosi op hout

En toen was het zover…….

Houtbewerken

Voorjaars crea-kriebels!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

17 − vijf =