Ga naar hoofdinhoud

Loft 2Hoe je karakter in je interieur weerspiegelt…

Wonen doe je met plezier, en pas met de juiste meubels en woonaccessoires krijgt je huis het karakter waar je je zo fijn in voelt.

Het blaast leven, spanning en gevoel in al je ruimtes, en met de passende accessoires geef je het de finishing touch. Met kleine dingen kun je al een grote verandering teweegbrengen, waardoor je het gevoel krijgt in een heel nieuwe ruimte te komen, die je eigen karakter weerspiegelt. Of je nu houdt van een landelijke sfeer, een vintage gevoel of een industriële omgeving, je interieur laat zien hoe jij bent en hoe jij je voelt. Houd je van zachte tinten en veel accessoires of juist van eenvoud, minimalisme en ruwe materialen. Jij maakt je eigen keuzes en een omgeving waarin jij je prettig voelt.

Stoer, landelijk, brocante, accessoires

Incosi Collections is begonnen door meubels in eigen collectie te ontwerpen en te produceren. In eerste instantie alleen tafels en zuilen vanuit een industrieel design met staal en hout, waarbij de trendy steigerplanken centraal staan. Daarna kwamen mooie plaids en eigen kandelaars. Ook is er een mooie lijn woonaccessoires bestaande uit kransen, vazen en potten, manden, kisten, koffers, plaids, kussens en kleden, kandelaars en kaarshouders, en niet te vergeten de kleine hebbedingetjes. Allemaal in een landelijke, robuuste en stoere stijl!

Unieke vondstenUnieke vondsten

Maar Incosi heeft ook unieke vondsten in meubels en accessoires, bestaande uit zeldzame stukken! Dit kan antiek zijn, maar ook brocante en industriële items die al een heel leven achter zich hebben en zeker de moeite waard zijn om weer in je interieur terug te laten komen. Incosi gebruikt vooral natuurlijke materialen en kleuren, die zorgen voor een stoer, landelijk en industrieel, maar ook luxueus gevoel. De harde materialen zoals staal en beton zorgen voor een robuuste en sobere look die verder aangekleed kunnen worden met andere texturen. Warmte, gezelligheid en tijdloos staan centraal in de collectie, waarbij de contrasten in materiaalkeuze en de juiste rustige tinten voor rust en eenvoud zorgen. De collectie sluit mooi aan op een landelijk, industrieel, modern, Scandinavisch, vintage of shabby interieur. In de webshop kun je lekker rondneuzen en inspiratie opdoen.

Natuurlijke materialen

Incosi Collections streeft er naar om te werken met zoveel mogelijk natuurlijke materialen die duurzaam zijn. Ook het milieubewust produceren en inkopen speelt een belangrijke rol. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van hout (FSC gekeurd), touw of jute, maar ook leer, keramiek, staal, katoen, linnen, wol en vilt.
Je zou het misschien niet zeggen, maar staal bestaat voor meer dan 98% uit een natuurlijk materiaal. De grondstof, ijzer, is één van de meest voorkomende metalen op aarde. Staal is niet alleen recycleerbaar, maar wordt ook uitvoerig gerecycleerd.

Duurzaamheid wordt gelukkig steeds belangrijker en er wordt steeds vaker een bewuste keuze gemaakt om meubels en woonaccessoires aan te schaffen die bestaan uit natuurlijke materialen. En naast de duurzaamheidsfactor is het natuurlijk ook erg mooi, wat in de collectie van Incosi ook belangrijk is! Incosi’s collectie is van ecologisch verantwoorde materialen gemaakt en belasten het milieu zo min mogelijk. Bij de woonaccessoires zijn er bijvoorbeeld ook vaak handgemaakte producten of van recycled materiaal. Ook meubels krijgen na een liefdevolle opknapbeurt weer een kans om te pronken en om nog jaren mee te gaan.

Tot slot vind ik het ook belangrijk dat de producten een goede prijs hebben. Een mooi interieur hoeft niet duur te zijn en dat probeer ik in de prijs terug te laten komen. Naast een mooie uitstraling en een smaakvol design, staat de prijs/kwaliteitsverhouding voorop. Incosi Collections zal daarom in de nabije toekomst met een aantal bijzondere producten op de markt komen waarbij het belangrijk is dat ze toegankelijk zijn voor ieder budget.

Veel plezier bij Incosi!

Janneke Wijma
Incosi Collections