Ga naar hoofdinhoud

De Scandinavische stijl

Scandinavische woonstijl

Hou je van licht, ruimte en houten details, dan zit je bij de Scandinavische stijl helemaal goed! Deze mooie stijl combineert vaak pastelkleuren met retro-meubels, meubilair geïnspireerd op vintage design klassiekers.

Slaapkamer scandinavische stijl
Scandinavische stijl badkamer

Met wit of lichtgrijs als basis, aangevuld met houten elementen die vooral in het meubilair terugkomen, maak je het een warm geheel. Hou je niet van de bruine meubels? Geef ze dan een likje verf of koop geverfde meubels, ook weer in pastel met wit.

Vloerkleden zijn ook geliefd in de Scandinavische stijl. Niets vervelender dan koude voeten in een koud klimaat, maar ze brengen ook een hoop gezelligheid.

Laat ook mooie geometrische patronen terugkomen in je accessoires, zoals je vloerkleed, behang of kussens. Dat maakt het een spannender en interessanter geheel.

Scandinavische tafellamp Woody offwhite
scandinavische stijl stoel

Accessoires mogen ook in de Scandinavische woonstijl niet ontbreken. Zorg er echter wel voor de de rust blijft! Werk met natuurlijke materialen en houd het opgeruimd.

Ook in deze stijl is de industriële stijl steeds aanwezig, zij het in de vorm van luchtige meubelen.

Open kast Scandinavian CH2034 150x35x80 cm zwart A

Grote lampenkap Ambienta drum 50 cm rozeZoek je accessoires in de pastelkleuren, wit, grijs en een toefje zwart voor de wat stoerdere en industriële stijl.

Combineer functioneel met verschillende texturen om toch een warm geheel te krijgen. Je eigen aanwinsten met geschiedenis mogen natuurlijk niet ontbreken!

GROF GEBREID PLAID, KLEUR OFF WHITE