Ga naar hoofdinhoud
De waarheid

Up or down?

Soms hoor je een liedje wat je automatisch associeert met bepaalde gebeurtenissen of mensen. Je interpreteert de tekst op je eigen manier en het biedt je troost, geeft je hoop, maakt je vrolijk maar geeft je ook die vervelende “brok” in je keel. Zo ook met het nummer Up & up van Coldplay. Vanaf de eerste kennismaking met dit meesterstuk kort geleden, dwaalden mijn gedachten uit naar de dames met wie ik nu een groepje vorm in een revalidatietraject.

Lying in the gutter, aiming for the moon….. Trying to empty out the ocean with a spoon

Huh? Revalidatie? Korte versie die ik ook de nieuwsgierige taxichauffeurs geef als ze er naar vragen: ik lag meermaals in de kreukels, en als de doktoren niet meer aan je lijf willen knutselen (plan A) dan ga je verder met plan B… revalidatie….

How come people struggle? How come people Break your heart? Break your heart?

Yes I wanna grow, yes I want to feel

Yes I wanna know, show me how to

Heal it up, heal it up

Alle met veel zorg opgebouwde patronen, die ik tot in perfectie heb ontwikkeld om zo goed mogelijk “verder” te kunnen met pijn en weinig energie, dienen nu stap voor stap te worden afgebouwd. Je denkt dat je je weg gevonden hebt (en alles went, en het kan altijd nog erger….) om ondanks alles “normaal” te functioneren….. Maar eigenlijk is het één groot doolhof met meters diepe valkuilen.

And you can say what is, or fight for it… Close your mind or take a risk… You can say it’s mine and clench your fist… Or see each sunrise as a gift

DE GROTE SPAGAAT

Tegelijkertijd ben ik druk bezig met de toekomst van Incosi….. en die twee dingen gaan eigenlijk niet samen…. plan B dreigt te mislukken omdat ik Incosi niet kan (en wil) loslaten. Iedereen hoor ik zeggen dat mijn lijf (gezondheid) voor gaat…. Incosi kan wachten…. ik zit constant in een spagaat en in iedere stap wordt de prioriteit afgewogen. Maar… zodra dingen echt moeilijk worden komt de pitbull in mij naar boven. En die moet ik weer koest laten zijn???

See a bird soaring high above the flood… It’s in your blood, It’s in your blood… Underneath the storm an umbrella is saying… Sitting with the poison takes away the pain

De grote gemene deler in ons groepje zijn de woorden “grenzen, controle, pijn, loslaten en keuzes”.

En als je deze woorden na 42 jaar anders moet gaan toepassen….. Ik moet ze in ieder geval opnieuw definiëren en ze anders benaderen. Mijn “voel-knop” is platgelegd, mijn lichaamssignalen liggen in zijn tijdelijk in coma en mijn zelfkennis is heeft zich gereduceerd tot een raar vervormd spiegelbeeld. Mijn overlevingsstrategie moet op de schop. En dan zeggen ze dat je moet ophouden met vechten………..

Fixing up a car to drive in it again

When you’re in pain, when you think you’ve had enough

Don’t ever give up

Ik heb er nog gemengde gevoelens over…… Zo raar dat je je gemakkelijker voelt in een verkeerde levenswijze (veel stress, pijn en van die chemische ronde kleine tijdelijke wondertjes) terwijl je weet dat de andere weg beter, makkelijker, leuker en veel gezonder is, maar oh zo ver buiten je comfort zone….. al doende leert men, zegt men… Ik dacht dat ik een geduldig, realistisch en pragmatisch mens was…. ehh.. niet dus!?

When the going is rough, saying

We’re gonna get it, get it together

I know we’re gonna get it, get it together somehow

Deze is voor jullie meiden!!

https://youtu.be/gqCR3MbRizg  en hier de hele tekst.

In de auto staat dit nummer op standje 30. Alle andere geluiden worden buitengesloten en de muziek boort zich mijn hoofd in. Je geniet van alle kleuren in de natuur en voelt je overmand worden door alle emoties die de tekst en muziek oproepen. Op zulke momenten geef je heerlijk vol gas!

………  flits!

Related News

Plaids van Incosi

Stof tot nadenken……

Houten bord met tekst "lovelicious!"

Met de billen bloot

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twee × twee =