Ga naar hoofdinhoud

Vintage & Retro

Vintage lamp

Vintage en retro zijn meer gewild dan ooit tevoren in interieurland! Het is dan ook een van de meest gecombineerde stijlen. Bijna iedereen heeft wel een item in huis dat geïnspireerd is op de vintage tijd!

En dat is logisch, want de vintage stijl gaat van de jaren ’50 tot begin jaren ’80. Nu wordt er van veel items gezegd dat ze vintage zijn, al is het maar omdat het populair is, maar veel hedendaagse dingen die nu vintage genoemd worden, zijn eigenlijk retro…. Oftewel, retro zijn moderne dingen die qua materiaal, kleur en stijl gebaseerd zijn op de vintage stijl.

Velours eetkamerstoelen-ivy-goud
Vintage pomp

Vooral de in de interieurbranche wordt er graag teruggekeken naar designklassiekers uit die jaren. En of het nu gaat om meubels of woonaccessoires, het blijft een oneindige bron van inspiratie waar graag op teruggegrepen wordt.

Vooral de Scandinavische stijl heeft veel stijlkenmerken van de vintage tijd. Veel vormen en materialen komen terug in die stijl, waardoor men retro en Scandinavisch makkelijk met elkaar verward. Ook de industriële stijl die we nu zo graag zien grijpt graag terug naar vintage. Maar een industrieel item kan makkelijk vintage zijn en vice versa!

En wie van kleur houdt zal waarschijnlijk ook de Vintage & Retro stijl waarderen. Veel kleur en typische structuren, zoals rib-velours of polyester in bloemen of grafische prints. Deze prints en bloemen zijn nu wat minder op de meubels te vinden, maar de kleuren en stucturen wel!

Vintage bord
Art deco stoel met houten rug
Eetkamerstoelen Max rood-bruin

Ga je voor Vintage of Retro, denk dan ook aan industrieel of juist landelijk! Deze stijl is zo divers dat je je lievelingsstukken in deze stijlen heel makkelijk een prominent plaats kunt geven!