Ga naar hoofdinhoud
Houtbewerken

Voorjaars crea-kriebels!

Oud met oudHet begint weer te kriebelen! Heel zachtjes, heel voorzichtig…

Ik zie mijn kleine projectjes weer. Aai over de materialen die zo verschillen, vaak heel oud tot splinter nieuw. Ze schreeuwen om aandacht en stukje voor stukje komen de ideeën, plannen en de eindresultaten in mijn hoofd. Ik heb ze al talloze keren in mijn handen gehad, ze verschoven van plek naar plek. Ze laten wachten tot ze een perfect plaatje zouden vormen.

Zou het aan het langzaam warmer wordende klimaat liggen of een soort voorjaarsopruiming? Misschien is het wel het gemis van creatieve uitspattingen door de drukte met andere dingen… hoe dan ook: ik ben er blij mee.

Geweldig en spannend hoe je bestaande dingen weer een nieuwe functie kunt geven. Een stoel wordt een tafeltje, losse industriële onderdelen vormen samen een trendy object. Mijn handen worden weer lekker vies, mijn lichaam laat me weten dat ik weer actief ben geweest.Roestige deur

Nieuwe processen worden weer in gang gezet en ik krijg weer voldoening en waardering van mijn werk. “Hoe verzin je zoiets toch” wordt me wel eens gevraagd. Het rare is dat ik het niet verzin, maar het groeit en ontwikkelt zich in mijn handen. Laat je de materialen spreken, dan laat je ze op hun opperbest uitkomen. Vooral de oude materialen met geschiedenis zijn dankbaar. En ik ben dankbaar dat ik ze vind en ze een nieuw leven kan inblazen….

Misschien ben ik daarin ook zo gek op “maak-programma’s”. Of het nu over boomhutten gaat, mode, special effect visagie, knutselen of interieur. Ieder materiaal, vorm of toepassing vraagt om zijn eigen ontwerp en toepassing.

Omdat ik zo autodidactisch ingesteld ben zal ik ook niet snel bang zijn om iets nieuws uit te proberen. Heerlijk dan ook om blunders te maken, merken dat sommige dingen gewoon niet kunnen, gewoon omdat het materiaal het niet toelaat….. En hoe het verder gaat?? Wacht maar af, de zomer is lang en zal me veel energie en creativiteit geven!

Related News

Zeepbel

Het sneeuwbaleffect en de zeepbel

Stress eyes

De waarheid!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

11 + een =